Watervlooien 500 ml

 • Watervlooien 500 ml
 • Watervlooien 500 ml
Model: Watervlooien 500 ml
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: €2,50 incl. BTW


Aantal:
- of toevoegen aan -


 • Watervlooien zijn een goede voeding voor schildpadden. In de natuur eten ze ook grote hoeveelheden watervlooien. Daarom zijn watervlooien ook een uitstekende aanvulling op de voedingsbehoefte van een schildpad.

  Watervlooien bevatten:

  Ruw vet 3.0%
  Ruwe vezels 2.0%
  Ruw eiwit 32%
  AS 30.0%
  Vitaminen Geen! Verrijk met vitaminepoeder

  Voedingsadvies:

  Kleine schildpad Tot 2 keer daags een kleine hoeveelheid (Gevarieerd voeren is belangrijk)
  Grote schildpad Om de dag voeren (Gevarieerd voeren is belangrijk)
  Te veel voeding zorgt voor overgewicht bij uw schildpad en het water vervuilt sneller
  Vergeet niet om maagkiezel te geven voor de vertering van de watervlooien!


  Bewaaradvies: Watervlooien horen koel, droog en donker bewaard te worden.  


  Extra informatie over onze watervlooien:

  Watervlooien ook wel daphnia genoemd in het latijns. Zijn bekende voedsel dieren voor vissen, amfibieën en schildpadden. Watervlooien zijn er tot een halve centimeter groot. Watervlooien eten bacteriën en algen die ze uit het waterfilteren. Watervlooien vallen op door hun snelle schokkerige bewegingen door het water. Deze snelle schokkerige bewegingen maken ze met hun roeipoten.

  Watervlooien komen hier gewoon in Nederland voor. Ze leven hier in rivieren, meren, sloten, drinkbakken, vijvers, kanalen en zelfs in waterplassen.

  Watervlooien hebben een bijzondere eigenschap. Een watervlo kan in zeer korte tijd met grote aantal toe nemen. Er is namelijk bij de voortplanting niet perse een mannetje nodig bij de juiste weersomstandigheden. Mannetjes en vrouwtjes watervlooien zijn eenvoudig te onderscheiden. Mannetjes zijn veel kleiner dan de vrouwtjes. Dat komt doordat vrouwtjes een broedruimte in hun lichaam hebben en mannetjes niet. Daardoor zijn de mannetjes kleiner dan de vrouwtjes. De vrouwtjes hebben niet perse mannetjes nodig om te voortplanten. Een vrouwtje watervlo kan twee soorten eieren leggen. Wanneer er in de zomer genoeg voedsel is, dan leggen vrouwtjes watervlooien eieren waarbij geen mannetje aan te pas hoeft te komen. Uit de eieren komen rond twee dagen jonge vrouwelijke watervlooien. Wanneer er niet voldoende voedsel is of de temperaturen beginnen kouder te worden. Dan is er wel een mannetje nodig om de eitjes te bevruchten. Uit de eitjes die door de mannetjes bevrucht worden, kunnen zowel mannetjes als vrouwtjes watervlooien uit voortkomen. Door de snelle vermeerdering van watervlooien is het een relatief goedkope voeding.

  De watervlooien die wij verkopen zijn gevriesdroogd. Wat is vriesdrogen eigenlijk: Vriesdrogen is door de watervlooien in te vriezen. Waardoor de watermoleculen in de meelwormen worden omgezet in ijskristal. Het ijskristal wordt daarna in een droge lucht verdampt. Het voordeel van vriesdrogen is dat de houdbaarheid een stuk verlengd kan worden, de smaak van de watervlooien beter bewaard blijven, en de watervlooien in gewicht afnemen doordat vocht wordt onttrokken.

 • Beoordeel

  Slecht            Goed

  Note: HTML-code wordt niet vertaald!

 • Tags:


  watervlooien, gedroogde watervlooien, goedkoop, schildpad