(NIEUW) Bestrijdt verzuring natuurlijk! Voorkom schildrot!

 • (NIEUW) Bestrijdt verzuring natuurlijk! Voorkom schildrot!
 • (NIEUW) Bestrijdt verzuring natuurlijk! Voorkom schildrot!
Model: ontzuringsmix
Beschikbaarheid: Ruim op voorraad
Prijs: €9,95 incl. BTW


Aantal:
- of toevoegen aan -


 • Lees hier de uitgebreide informatie waarom het verblijf van uw waterschildpad snel vies wordt....

   

  Verzuring binnen het watermilieu van waterschildpadden is redelijk snel aan de orde, dit komt omdat urine en uitwerpselen verzurende elementen bevatten. Een gemiddeld verblijf van een schildpad kan binnen een week alweer gaan stinken en een vervuilt beeld geven. Dit geldt zeker ook voor andere wateromgevingen zoals aquaria en vijvers. Onze volledig natuurlijk ontzuringsmix is daarom bruikbaar voor allerhande wateromgevingen zoals aquariums, vijvers en paludariums.

  Natuurlijk zijn er meer invloeden wat betreft de waterkwaliteit, zoals het gebruik van filtersystemen, de temperatuur van het water en niet te vergeten de hoeveelheid voeding wat wordt gegeven en wat eventueel niet word opgegeten. Daarnaast moet in een afgeschermd milieu rekening gehouden worden met de hoeveelheid dieren.

  Vanuit de natuur hebben alle levende organismen te maken met een zuurtegraad. Zoals planten, vissen, zoogdieren, mensen en natuurlijk ook dieren zoals schildpadden. Maar welke vaak wordt vergeten zijn bacteriën. Juist de slechte bacteriën groeien beter in een zuurder milieu en de vooral goede bacteriën leven in een zuurstofrijk alkalisch milieu. Dat het water gaat stinken wil zeggen dat de goede bacteriën het hebben verloren van de slechte bacteriën. Het water zal nu snel zuurder worden en er kunnen zelf schadelijke ziekten en schimmels ontstaan…

  Goede bacteriën helpen mee rommel op te ruimen, zo heeft de natuur het namelijk bedoeld. Door juist deze bacteriën een handje te helpen zorgt u ervoor dat het verblijf van uw schildpad langer schoon en gezond blijft. U hoeft dit alleen maar te doen door te starten met het ontzuren van het water.

  Extern ontstane schildrot door zuren en bacteriën in water..
  Extern ontstane schildrot komt het meeste voor bij schildpadden die in te zuur water leven, hun schild word als het ware poreus gemaakt door het zuur, er ontstaan gaatjes in het schild waar vocht en bacteriën zich in gaan nestelen. Het gevolg is een uitbraak (woekering) van schildrot. Dit is de vergelijken met onze tanden en kiezen. Echter bij schildpadden is schildrot levensbedreigend, de bacterie slaat snel om zich heen en probeert zo diep mogelijk te komen. Eenmaal door het schild en schedel bereikt de bacterie de ingewanden waarna er een dodelijk infectie optreed. De gevoeligheid voor schildrot heeft alles te maken met de weerstand van de schildpad. Let op goede afwisselende voeding en het gebruik van een UV lamp en Warmte lamp.

  Inwendige schildrot ontstaan door slechte voeding en geen UV licht.
  Deze vorm van schildrot ziet er anders uit en ontstaat van inwendig. De schildpad heeft lange tijd tekorten aan vitamines en mineralen gehad. Het lichaam van de schildpad verliest veel weerstand. Er ontstaan wondjes welke uitmonden in enorm diepe wonden. Hier ontstaat vervolgens een vorm van schildrot welke over het algemeen niet direct wijd doorwoekerd. Het lokaal behandelen en uitfrezen van het aangedane gebied, tezamen met lokale medicatie is voldoende om de wond te laten genezen. Echter is het belangrijk om de onderliggende oorzaak aan te pakken, zoals de mineralen en vitamine tekorten. Het is verstandig dat het dier direct een vitamineinjectie krijgt aangeboden in de vorm van A en D3 of een goede volledige multivitamineinjectie.

   

  Bij onze schildpaddenopvang gebruiken wij o.a. zuiveringszout (natriumbicarbonaat) om de zuurtegraad van onze verblijven te corrigeren. Op deze wijze blijft het water met meer dan 420 schildpadden schoon, helder en gezond in combinatie met ons natuurlijk filtersysteem. Op het moment van schrijven circuleren wij al 8 maanden lang met onze nieuwe natuurlijk filtersysteem hetzelfde water. Alleen is het verdampte water bijgevuld. Het water is helder, gezond en stinkt niet. Het water heeft slechts een licht bruine ook weer natuurlijke kleur. De PH waarde ligt gemiddeld op 7.1 zodra deze waarde lager wordt doseren wij een hoeveelheid ontzuringsmix. Wij controleren dit elektronisch maar begrijpen dat dit in de thuissituatie niet altijd mogelijk is.

  Aangezien wij veel vragen krijgen van schildpaddenbezitters over de kwaliteit van hun water hebben wij bedacht dat wij deze methode ook kunnen aanbieden voor mensen thuis. Daarvoor hebben wij een mix bedacht van alkaliserend zuiveringszout met gevriesdroogde “goede” bacteriën welke u thuis kunt oplossen in het water van uw schildpaddenverblijf. 

  Omvang levering:

  • 1 startampul met opstartbacteriën incl. ontzuringsmix tot 100 liter. (poedervorm)
  • Bakje 100 gram ontzuringsmix. (poedervorm)

   

  Voor uw gemak leveren wij de ontzuringsmix in een afsluitbaar kunststoffen bakje. En de startbacteriën in een kunststof wegwerp ampul. 

   

  De meeste verblijven schommelen rond de 100 liter, omdat onze ontzuringsmix op volledig natuurlijk basis is, zal overdosering niet snel voorkomen. Wanneer u echter meer dan 5 gram oplost op 100 liter water dan ontstaan er ongezonde waterwaarden maar nooit schadelijker dan het effect van verzuring. Heeft u meer dan 200 liter water dan dient u een dubbel dossering aan te houden. 

  Het beste effect ontstaat wanneer u al weet dan het over circa 3 dagen tijd is om te verversen. U doseert dan de startampul om het verzuringproces te remmen en het water te enten met goede gezonde bacteriën. U zult zich verbazen dat wanneer het tijd is om eigenlijk de bak te verschonen, de bak opeens schoner blijkt te zijn. Kristal helder super gezond water zou een verkooppraatje zijn. Dit is dan ook niet waar! Omdat u de natuur nu vraagt u te helpen, moet u ook even geduld hebben en de aanwijzingen nauwkeurig opvolgen.

   

  ONZE ONTZURINGSMIX KAN OOK GEBERUIKT WORDEN BIJ AQUARIA EN VIJVERS

   

  =======================================================================================
  G E B R U I K S A A N W I J Z I N G   O N T Z U R I N G S M I X   S C H I L D P A D V O E R . N L 

  • Neem de startampul en doseer dit nabij de uitstroming van het filter. De speciale vloeibare startmix zal nu oplossen in het water en moeder natuur start direct met haar functie. Het opruimen van voedingstoffen in de vorm van uitwerpselen. Het is daarom altijd belangrijk niet opgegeten voedselresten te verwijderen en de volgende keer iets minder te voeren. Dit voer zal anders eerst het proces van schimmelen moeten doorgaan welke o.a. een verzurend maar in een grotere hoeveelheid ook een vergiftigende werking heeft op goede bacteriën. Voor een waterschildpad ouder dan drie jaar is het raadzaam om deze 2 dagen per week te laten vasten.
  • Wanneer het dus volgens schema over ongeveer 3 dagen tijd is om de bak te verschonen haalt u eerst een emmer vies water uit het verblijf. Wanneer u een intern filterpompje heeft haalt u het smerigste verstopte filter (soms ook enigste) uit het pompje. Spoel dit filter in de emmer met vies water uit. Dus gebruik geen leidingwater om het filtertje schoon te maken. Wanneer het filtertje schoon genoeg is, maar niet te schoon is, als er maar voldoende stroming is, dan plaatst u deze terug. Het vieze water uit de emmer gooit u weg en vervolgens gaat u door tot u ongeveer de helft van het vieze aquariumwater heeft weggooit. 
  • Vul daarna het verblijf weer met vers leidingwater op dezelfde temperatuur als water in het verblijf. U bent nu klaar met schoonmaken. Als beloning en om stress te voorkomen werkt het goed om schildpadden nu een klein beetje eten te geven maar doe dit heel beperkt vooral nu, wanneer de natuur u een handje wil gaan helpen. Raadzaam is om slecht 1 gedroogd visjes te geven, iets lekkers maar beperkt.
  • Stel eventueel de temperatuur van het water in op 23 graden wanneer u schildpadjes hebt jonger dan 3 jaar. En heeft u oudere schildpadden dan kunt u het verwarmingselement op 18 graden zetten. Het is belangrijk dat schildpadden een warmtelamp hebben om zich aan op te warmen. (advies op basis van roodwang, geelwang, geelbuik) Vraag gerust advies bij andere soorten.
  • Observeer het water de komende dagen nauwkeurig, u zult zien dat het water al langer schoon blijft en zeker niet mag gaan stinken. Gezond water ruikt naar aarde. Gebruik gerust uw neus om te beoordelen of het water wellicht aan verbetering toe is. Heeft het water een visachtige geur en/of komt een soort van olieachtig vliesje over het water? Dan is er een gevecht gaande tussen de goede en slechte bacteriën, op dat moment is het raadzaam om ontzuringsmix toe te voegen om de goede bacteriën te helpen.  De volgende dag moet het water minder naar vis ruiken, ruikt het water meer richting iets wat rot. Dan is het raadzaam om de helft van het water weer te verversen op dezelfde manier zoals in de eerste stap omschreven. Na de verversing lost u direct 1 gram ontzuringsmix op in het water. Vervolgens start het proces opnieuw en zult u merken dat u steeds langer schoon water houdt. Blijft goed observeren en verschoon nooit het hele verblijf en al het water. Doet u dit wel, dan moet u opnieuw beginnen met de startampul aangezien u dan ook alle goede bacteriën hebt verwijderd.
    

  Wanneer de ontzuringsmix uiteindelijk op is, kunt u weer nieuwe bestellen via schildpadvoer.nl. U krijgt dan ook weer een startampul met bacteriën om het watermilieu weer een nieuwe boost te geven.

  =======================================================================================

  De ontzuringsmix is na jarenlange ervaring in onze schildpaddenopvang in Harkema, na bewezen succes tot stand gekomen als verkoopbaar product voor particulieren. Alle opbrengsten zijn volledig voor Stichting Schildpaddenopvang Nederland welke de opvang in Harkema heeft.

 • Beoordeel

  Slecht            Goed

  Note: HTML-code wordt niet vertaald!

 • Tags: