Ophtosan Oogzalf Vitamine A zalf bij ontstoken ogen schildpad.

 • Ophtosan Oogzalf Vitamine A zalf bij ontstoken ogen schildpad.
 • Ophtosan Oogzalf Vitamine A zalf bij ontstoken ogen schildpad.
Model: a-zalf
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: €9,95 incl. BTW


Aantal:
- of toevoegen aan -


 • Ophtosan Oogzalf - 5 gram.

  Dit gebruiken wij in de schildpaddenopvang als eerste hulp middel, wanneer schildpadden ontstoken ogen hebben. Dagelijks druppelen in en op het oog gedurende 7 dagen. Wanneer er reeds pus aanwezig is in het oog, dit verwijderen middels een wattenstaafje en naspoelen met NAcl oplossing. Indien na 10 dagen geen verbetering, dan dierenarts inschakelen. Na het druppelen de schildpad 30 minuten droogzetten op een tochvrije warme plaats. Toepasbaar bij water- en landschildpadden.  Tube na gebruik goed reinigen. Bij voorkeur bewaren in koelkast.

  LET OP!!! Wanneer beide ogen ontstoken zijn is dit meestal vitamine A gebrek!

  Let op!! Achterhaal de reden van ontstoken ogen. Vitamine A gebrek door voeding met te weinig vitamine A? Hygiëne ? Of door verwonding door andere schildpad?

  Eventueel kunt u ons altijd kostenloos voor advies benaderen. Bij voorkeur per e-mail op info@schildpaddenopvang.nl met duidelijke foto's 

  Help, mijn landschildpad heeft de ogen steeds dicht?

  We worden steeds vaker gevraagd om hulp bij landschildpadden die de beide ogen steeds dicht hebben of zelfs een ontsteking ontwikkelen waardoor het oog verdikt. Vaak is er ook neusuitvloeiing te zien.

  Na een beetje googlen wordt vaak aangeven dat het een vitamine A tekort zou moeten zijn.... Dit is bij landschildpadden vrijwel onmogelijk aangezien zij groenten eten waar sowieso vaak vitamine A inzit. Bij waterschildpadden komt dit wel vaker voor maar vaak is er toch iets anders aan de hand.

  Op dit moment is er bij schildpadden een uitbraak onder Mycoplasma infecties vaak gecombineerd met een Herpes infectie. Zelfs rechtstreeks via kwekers, winkels, particulieren en asiels.

  Een landschildpad met dichte ogen altijd laten testen op Mycoplasma en Herpes bij een reptielenarts.

  Bij een waterschildpad kijk je eerst naar de voeding, zit hier wel of geen vitamine A in? Zo niet dan zal A waarschijnlijk het tekort zijn. In alle gevallen neem contact op met je reptielenarts.

  Een schildpad met Mycoplasma moet een behandeling met anti biotica ondergaan om weer op te knappen. helaas blijven deze dieren altijd positief en dus besmettelijk voor andere schildpadden. Schildpadden die samen zaten met een Mycoplasma patiënt, hebben ook myco bij zich en zijn in 99% van de gevallen positief en dus besmettelijk voor nieuwe dieren.

   

 • Beoordeel

  Slecht            Goed

  Note: HTML-code wordt niet vertaald!

 • Tags: